Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Δ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΝΑΞΟΥ Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού (2006-7)


Το 1/Θ δημοτικό σχολείο Απόλλωνα και στα πλαίσια διαθεματικών δραστηριοτήτων στη Γλώσσα και στη μελέτη του περιβάλλοντος πραγματοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και στη συνέχεια αποφασίστηκε από την ολομέλεια της τάξης η δημιουργία κάδου ανακύκλωσης χαρτιού στο σχολείο.
Οι μαθητές κατασκεύασαν αφίσα με τη μέθοδο του κολάζ για να ενημερώσουν τους κατοίκους του χωριού. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και ετοίμασαν από μια ζωγραφιά – πινακίδα με θέμα την ανακύκλωση για να μπουν περιμετρικά του κιβωτίου που επιλέχθηκε για κάδος ανακύκλωσης.
Οι μαθητές είναι υπεύθυνοι να συγκεντρώνουν τα υλικά ανακύκλωσης από τα αναλώσιμα του σχολείου. Φροντίζουν ακόμα να συγκεντρώνουν και από το σπίτι τους συσκευασίες χαρτιού.
Ο κάδος λειτουργεί με επιτυχία από το Δεκέμβρη. Όταν γεμίζει, τα απορρίμματα μεταφέρονται με ευθύνη του δασκάλου στο Δημαρχείο Δρυμαλίας στο Χαλκί Νάξου όπου βρίσκεται και το σημείο συγκέντρωσης προϊόντων ανακύκλωσης του Δήμου Δρυμαλίας.
Στόχος μας είναι να εγκατασταθεί από το Δήμο μόνιμος κάδος ανακύκλωσης και να περάσει στη συνείδηση όλο και περισσότερων κατοίκων η ανακύκλωση ως μια καλή συνήθεια.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: