Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Συμμετοχή σε τριήμερο πρόγραμμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας (22-24 Απριλίου 2007)


Συμμετείχαμε δεκατρείς μαθητές της ΣΤ΄ και της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας και δύο εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές που παρακολούθησαν το πρόγραμμα ήταν:
Πιτσικάλης Γιάννης
Τσιοπελάκος Γιάννης
Φαλιδέας Βασίλης
Ρηγούτσου Ελπίδα
Γαλανού Άννα
Μακρυνιώτη Μαρία
Φρέρης Αντώνης
Κουλούρας Γιώργος
Ξυνογαλάς Ανδρέας
Κορφιάτη Βάσια
Ρηγούτσου Σαββίνα
Ρούσσου Λουίζα
Αλτουβά Μαργαρίτα
Μας συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί:
Μακρυνιώτης Θεόδωρος και Ηλιοπούλου Αναστασία

Κυριακή 22 Απριλίου
Το απόγευμα ανεβήκαμε στο λόφο του Αγίου Στεφάνου. Εκεί μάθαμε διάφορους τρόπους προσανατολισμού και ένα παιχνίδι («Τον ξέρεις τον Θανάση») που όταν επιστρέψαμε το μάθαμε στους συμμαθητές μας γιατί μας άρεσε πάρα πολύ. Το βράδυ σε μία μεγάλη αίθουσα παρουσιάσαμε το Σχολείο και τον τόπο μας γνωρίσαμε τα παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Καρεΐκων Αχαΐας που συμμετείχαν και αυτά στο ίδιο πρόγραμμα και χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες εργασίας, τα ρουμπίνια, τα σμαράγδια και τα ζαφείρια. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του προγράμματος ανέθεσαν δραστηριότητες στις ομάδες.
Δευτέρα 23 Απριλίου
Το πρωί ανεβήκαμε στο ύψωμα Γκλαβά. Εκεί μετρήσαμε το υψόμετρο και κατευθυνθήκαμε στη Μαύρη Λίμνα. Στη διαδρομή μαζέψαμε πετρώματα με τα οποία στη συνέχεια κατασκευάσαμε προϊστορικά εργαλεία και όπλα. Στη Μαύρη Λίμνα μετρήσαμε τη θερμοκρασία και την ταχύτητα του νερού. Η διαδρομή αυτή μέσα στο δάσος θα μας μείνει αξέχαστη. Το απόγευμα δουλέψαμε στη βιβλιοθήκη και στο εργαστήριο του Κέντρου και ετοιμάσαμε κάθε ομάδα ένα θεατρικό δρώμενο σχετικό με την προστασία του περιβάλλοντος το οποίο παρουσιάσαμε το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Τρίτη 24 Απριλίου
Το πρωί παρουσιάσαμε τις εργασίες που είχε αναλάβει η κάθε ομάδα, μας έδωσαν αναμνηστικά δώρα και το μεσημέρι αναχωρήσαμε κατενθουσιασμένοι.
Το πρόγραμμα ήταν καταπληκτικό και η φιλοξενία στην εστία άψογη. Ήταν για μας μια πολύ καλή εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν σε αυτό.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: