Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Xαιρετισμός δημάρχου Άνω Σύρου στην εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή(22/1/08)


Παραθέτουμε τον χαιρετισμό του δημάρχου Άνω Σύρου στην εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποίησαν τα τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων σε συνεργασία με το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ερμούπολης στις 22 Ιανουαρίου 2008.


Είναι πλέον περισσότερο από πρόδηλο, ακόμη και διά γυμνού οφθαλμού, ότι το κλίμα του πλανήτη μας υφίσταται εδώ και μερικά χρόνια τεράστιες αλλαγές, οι οποίες όμως δεν είναι πια αποτέλεσμα φυσικών αιτίων. Πρόκειται βέβαια για μεταβολές οι οποίες οφείλονται ως επί το πλείστον στην ανθρώπινη παρέμβαση και οι οποίες έχουν προκαλέσει την ανησυχία των επιστημόνων, έχοντας εγείρει και έναν παγκόσμιο διάλογο σε επίπεδο εθνών αναφορικά με τους τρόπους διεξόδου από την κρίση.
Τα αίτια των μεγάλων διακυμάνσεων στις κλιματικές αλλαγές αποτελούν αναμφίβολα πεδίο ενδιαφέροντος και εργασίας των ειδικών επιστημόνων, όμως οι τρόποι πρόληψης είναι σημείο που πρέπει να αφορά τόσο τις εθνικές κυβερνήσεις όσο και τον καθέναν από εμάς ξεχωριστά. Οι συνήθειες με τις οποίες οργανώνεται η καθημερινότητά μας είναι βέβαιο πως πρέπει να αλλάξουν. Η ενέργεια του πλανήτη δεν είναι ανεξάντλητη και η ζωή που μας δίνει θα εξαντληθεί κι αυτή αν δεν ευαισθητοποιηθούμε όλοι.
Με αυτές τις σκέψεις, χαιρετίζω την αποψινή εκδήλωση, ευχόμενος να στεφθεί από επιτυχία και να εκπληρώσει ένα βασικό στόχο της, δηλαδή την ευαισθητοποίηση όλων μας.

ΦΩΤΙΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ AΝΩ ΣΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: