Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

6ο Δ.Σ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ- Συνάντηση με το δήμαρχο Ερμούπολης




Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ερμούπολης κ.Γιάννη Δεκαβάλλα πραγματοποίησαν στις 22/5 μαθητές-ιες της Α΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης με τη συνοδεία της δασκάλας τους κας Ελένης Ρούσσα και του κ.Απόστολου Χατζηπαρασκευαίδη, Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ηρακλής Βούλτσος, που ξενάγησε τα παιδιά στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα την ανακύκλωση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στον κ.Δεκαβάλλα, για τις σχετικές ενέργειες που έχουν γίνει στην πόλη .
Ο Δήμαρχος Ερμούπολης αναφέρθηκε στην μεγάλη ευαισθητοποίηση για την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος των κατοίκων της πόλης μας και στην προοδευτική συνειδητοποίηση της ωφέλειας που έχει η ανακύκλωση. Επίσης τόνισε ότι μέσα από τον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που συμμετέχουμε, έχει ήδη ξεκινήσει η ανακύκλωση για τις μπαταρίες και τα λάδια αυτοκινήτων και συνεχίζεται σταδιακά και στους υπόλοιπους τομείς. Αναφέρθηκε επίσης ,σε συνδυασμό με τις ερωτήσεις των παιδιών, στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου και του υδάτινου δυναμικού που υπάρχει, με την λειτουργία των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, καθώς και στην εξασφάλιση του νερού, με την λειτουργία του εργοστασίου αφαλάτωσης. Συζήτησαν επίσης για την προστασία των αρχιτεκτονικών μνημείων, την δενδροφύτευση και την προστασία των αδέσποτων ζώων.
Ο κ.Δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνοδούς και τα παιδιά για την ευκαιρία που του έδωσαν να ακούσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για το περιβάλλον της πόλης , εκφράζοντας συγχρόνως τα θερμά του συγχαρητήρια προς αυτά, για το ενδιαφέρον και την ενημέρωση που έχουν από τους γονείς και τους δασκάλους τους.

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: