Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Παραδόθηκαν κάδοι ανακύκλωσης μπαταριών σε σχολεία της Σύρου


Κατόπιν πρωτοβουλίας του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων παραδόθηκαν κάδοι ανακύκλωσης μπαταριών σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Σύρου, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Σύρου και την εταιρεία ΑΦΗΣ.

Σε πολλά σχολεία της Ελλάδας, έχει ήδη ξεκινήσει μία σημαντική προσπάθεια από τους μαθητές για την συλλογή και ανακύκλωση των μπαταριών. Ήδη,μέχρι σήμερα πάνω από 7.300 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Η ΑΦΗΣ ενισχύει αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας δωρεάν κάδους ανακύκλωσης, ενημερωτικό υλικό και παρουσιάσεις για την ανακύκλωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Οπως είναι γνωστό, τα παιδιά είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές μπαταριών, λόγω των πολυάριθμων παιχνιδιών και φορητών συσκευών που χρησιμοποιούν. Έτσι η τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης στα σχολεία είναι αναγκαιότητα και ένας σημαντικός παράγοντας για τη μεγαλύτερη συλλογή και ανακύκλωση των μπαταριών.


Όσα σχολεία επιθυμούν να προμηθευτούν δωρεάν κάδους ανακύκλωσης μπαταριών μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης ή να υποβάλλουν ηλεκτρονικά σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα www.afis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: