Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Νέα προγράμματα και υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς

(α) Για το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, θυμίζουμε ότι είναι στη διάθεσή σας το CD rom «Το Κλίμα είναι στο Χέρι σου» που διανεμήθηκε πέρυσι στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το υλικό αυτό παραμένει επίκαιρο, μια και είναι, μάλιστα, το έτος αυτό αφιερωμένο στην Ενέργεια (σύμφωνα με τα γνωστά πια θεματικά έτη της Unesco για την Εκπαίδευση για την Αειφορία). Επίσης στην ιστοσελίδα (http://www.wwf.gr), στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Υλικό θα βρείτε και δυο ακόμη σχετικά πακέτα: το «Κλιματικό Χάος» και το «Σχολεία για το Κλίμα».

Ενόψει της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο (7-18 Δεκεμβρίου 2009) στην Κοπεγχάγη, έχουμε ετοιμάσει δυο εγχειρίδια του μαθητή, «Το Κλίμα στα Χέρια τους» για την κρίσιμη αυτή Συνδιάσκεψη που θα βρείτε επίσης στο Υλικό της ΠΕ, στην ιστοσελίδα : (http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=168&Itemid=176). Σύντομα, επίσης, θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας και παιδαγωγικό υλικό με θέμα «Κατοικείν» και κλιματική αλλαγή.

(β) Για το δάσος, που δυστυχώς ήρθε πάλι στην επικαιρότητα μετά τις πυρκαγιές της Αττικής, θα βρείτε ανανεωμένο υλικό στην ιστοσελίδα, όπως ένα επιδαπέδιο παιχνίδι για το δάσος (http://www.wwf.gr/images/pdfs/pe/EpidapedioDasosKanonesPaixnidiou.pdf) που μπορείτε εύκολα να παίξετε με τους μαθητές. Στο υλικό «Το Μέλλον των Δασών» (http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=168&Itemid=176) θα βρείτε παρουσιάσεις και δραστηριότητες για το θέμα των δασικών πυρκαγιών αλλά σύντομα θα έχουμε και νέο παιδαγωγικό υλικό για την Αττική.

(γ) Όσον αφορά τη Βιοποικιλότητα ως όψη της Εξέλιξης, ένα απολαυστικό βιβλίο που εισάγει τα παιδιά στο θέμα της Εξέλιξης, όπως τη συνέλαβε και τη διατύπωσε ο Δαρβίνος, είναι το Ένα ζουζούνι παραπάνω: η ζωή και οι περιπέτειες του Κάρολου Δαρβίνου, εκδόσεις Μεταίχμιο, σε συνεργασία με το WWF. Δείτε το φυλλάδιο δραστηριοτήτων http://www.wwf.gr/images/pdfs/pe/DARBINOS.pdf

πηγή:WWW EΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: