Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Eπισκέψεις σχολείων στο Δημοτικό Eνυδρείο Κινίου Σύρου και στο Μουσείο Παραδοσιακών Σκαφών, Αλιευτικών Εργαλείων και Θαλασσίων Οργανισμών

Επαναλειτουργεί και δέχεται επισκέψεις σχολείων το Ενυδρείο του Δήμου Άνω Σύρου στο Κίνι . Το Ενυδρείο του Δήμου Άνω Σύρου στο Κίνι έχει δημιουργηθεί με σκοπό να γνωρίσει στους επισκέπτες τον θαλάσσιο κόσμο του Αιγαίου, στο πλαίσιο μιας περιβαλλοντικής πατριδογνωσίας. Πρόκειται για ένα ενυδρείο μικρής κλίμακας για εκπαιδευτική χρήση, στο οποίο παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά είδη ψαριών και άλλων θαλασσίων οργανισμών που συναντώνται γύρω από τις ακτές τις Σύρου. Στον ίδιο χώρο στεγάζονται επίσης τα εκθέματα του Μουσείου Παραδοσιακών Σκαφών, Αλιευτικών Εργαλείων και Θαλασσίων Οργανισμών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-ξενάγησης οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη θαλάσσια ζωή στη συγκεκριμένη περιοχή και στο Αιγαίο γενικότερα, καθώς και να παρατηρήσουν από κοντά ,ζωντανά ,τα χαρακτηριστικά είδη που ζουν και αναπαράγονται σ΄ αυτό το πέλαγος. Επίσης έρχονται σε επαφή με τις θαλάσσιες δραστηριότητες των ανθρώπων αυτού του τόπου, τα εργαλεία που χρησιμοποιούν και τους τρόπους με τους οποίους ζουν από τη θάλασσα. Γίνεται επίσης προσπάθεια να δίνονται ερεθίσματα για ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της φύσης, τρέχοντα περιβαλλοντικά προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη σε σχέση με τη θάλασσα.
Για κάθε πληροφορία και επισκέψεις σχολείων στα τηλέφωνα 22813 60952 και 6945499634

Δεν υπάρχουν σχόλια: