Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς


Το Κέντρο Πληροφόρησης Δάσους Στροφυλιάς-Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου στο Λάππα Αχαΐας, αποτελεί σημείο αναφοράς για το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Υγρότοπος Ραμσάρ Διεθνούς Σημασίας, Περιοχή Φύση 2000) και μπορούν να το επισκέπτονται ομάδες μαθητών μέχρι 50 ατόμων, όλων των τάξεων. Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω δραστηριότητες:

Α. Ενημέρωση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Β. Ξενάγηση σε επιλεγμένες και σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές για γνωριμία με το δάσος, τους υγρότοπους, και την παραλιακή ζώνη της προστατευόμενης περιοχής.

Γ. Θεματικές παρουσιάσεις για τις αξίες και λειτουργίες των οικοτόπων που παρατηρούνται στην περιοχή (δάσος, υγρότοποι, αμμόλοφοι) και συνεργασία με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, για την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

* Για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψης, κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα παρακαλείται να επικοινωνεί εγκαίρως με το Κέντρο Πληροφόρησης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ, μέτρο 2.6 «Προγράμματα Προστασίας Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δημιούργησε σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, το υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Γνωριμία με τη Φύση της Προστατευόμενης Περιοχής Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς». Πρόκειται για πακέτο εκπαιδευτικού υλικού με δραστηριότητες για τους μαθητές σε φύλλα εργασίας καθώς και πληροφοριακού υλικού για τον εκπαιδευτικό. Το υλικό σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη για την προετοιμασία των μαθητών και στη συνέχεια στο ύπαιθρο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Εθνικό Πάρκο.
Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι στο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης έχει τοποθετηθεί ειδικός κάδος για τη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών. Όσες ομάδες ενδιαφέρονται, μπορούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανακύκλωσης φέρνοντας εδώ όλα τα είδη μπαταριών (μέχρι 1500 γραμμαρίων), είτε μίας χρήσης είτε επαναφορτιζόμενες.


Ώρες λειτουργίας Κέντρου Πληροφόρησης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς:


Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30-15:30  τηλ.2693031939

Δεν υπάρχουν σχόλια: