Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Παρουσίαση μελετών εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά κτίρια του Δήμου Ερμούπολης

     Ο Δήμος Ερμούπολης συμμετείχε το 2009 στη δράση του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» του Υπουργείου Ανάπτυξης με προτάσεις ενεργειακών βελτιώσεων σε δύο δημοτικά κτίρια, προμήθεια συστήματος κεντρικής διαχείρισης του δημοτικού φωτισμού και ενημερωτικές δράσεις των δημοτών. Τα προτεινόμενα –προς βελτίωση- δημοτικά κτίρια είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης.

    Στα πλαίσια των ενεργειών κοινωνικής ευθύνης, η «ΒΟΡΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ» πρότεινε στο Δήμο Ερμούπολης την εκπόνηση ενεργειακών μελετών για τα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Ερμούπολης, ως χορηγία για το 2010. Η δράση εκπονήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2010. Το σύνολο των ενεργειακών αποτυπώσεων και μελετών έγινε με οικονομικούς πόρους, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό της «ΒΟΡΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ». Απασχολήθηκαν οι πολιτικοί μηχανικοί κα. Δήμητρα Πολυτάρχου, κ. Άγγελος Ζουλουφός, ως ενεργειακοί επιθεωρητές και οι ενεργειακές μελέτες έγιναν από τον κ. Μιχάλη Ζουλουφό, φυσικό – ενεργειακό μηχανικό.
    Η χορηγία επιδιώκει στην παροχή ενός οδηγού, προς την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ερμούπολης και τις Επιτροπές Παιδείας, για την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των δημοτικών σχολικών κτιρίων λαμβάνοντας υπόψη τις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες, τις κλιματικές απαιτήσεις των εσωτερικών χώρων, τα θερμικά χαρακτηριστικά των κτιρίων, τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού, τον αερισμό, τα συστήματα σκίασης και ηλιακής προστασίας. Αποσκοπεί στην ώθηση της σημαντικής προσπάθειας του Δήμου Ερμούπολης να αποκτήσει ωριμότητα σε παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των υποδομών του για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και εργασιακού περιβάλλοντος των δημοτών, να μειώσει τις περιττές δαπάνες κατανάλωσης ενέργειας, να ενθαρρύνει την αειφόρο αστική ανάπτυξη, να αποτελεί ένα αξιόλογο παράδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και να συμβάλλει σημαντικά στην συνολική προσπάθεια των εθνικών, κοινοτικών και διεθνών στρατηγικών για την προστασία του περιβάλλοντος.
   O δήμαρχος Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας ευχαρίστησε θερμά τους κ.κ.Μιχάλη Ζουλουφό, Άγγελο Ζουλουφό και Δήμητρα Πολυτάρχου, τόσο για την αξιόλογη εργασία τους, όσο και για την γενναιόδωρη προσφορά τους. Παράλληλα, δήλωσε ότι ευελπιστεί ο Δήμος από την επόμενη χρονιά να αρχίσει να αξιοποιεί και να υλοποιεί τις ενεργειακές μελέτες της μελετητικής τους εταιρείας.

πηγή: Γραφείο Τύπου Δήμου Ερμούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: