Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η Ορνιθολογική επιμένει Κυκλάδες!

Μια τιτιβιστή νότα …Ορνιθολογικής και φέτος τον Αύγουστο στις Κυκλάδες με περίπτερα ενημέρωσης, εκδηλώσεις και οικοπεριηγήσεις! Για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Σύρο και για πρώτη στη Μήλο, εθελοντές και εργαζόμενοι της Ορνιθολογικής ενημέρωσαν τους επισκέπτες και τους κατοίκους των νησιών για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον των Κυκλάδων και τα είδη πουλιών που συναντάμε.

Κατά το διάστημα της λειτουργίας του προγράμματος ενημερώθηκαν περίπου 3000 έλληνες και ξένοι επισκέπτες, ενώ για άλλη μια χρονιά εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στα περιβαλλοντικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν και στα δύο νησιά ταυτόχρονα, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Αυγούστου. Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκαν και οικοπεριηγήσεις με στόχο τη γνωριμία με τα πουλιά και τα οικοσυστήματα των προστατευόμενων περιοχών Natura των δύο νησιών: στη Σύρο σε μονοπάτια της Απάνω Μεριάς (Δελφίνι- Βαρβαρούσα) και στη Μήλο στη Χιβαδολίμνη, η οποία το χειμώνα χρησιμοποιείται ως σταθμός για τα μεταναστευτικά πουλιά.

Το θερινό Πρόγραμμα Ενημέρωσης υλοποιήθηκε στη Σύρο με την υποστήριξη του Δήμου Ερμούπολης και του Πνευματικού Κέντρου, ενώ στη Μήλο με τη βοήθεια του Δήμου Μήλου και της Αναπτυξιακής Εταιρίας Κυκλάδων.

Ψύχας Σπύρος

Υπεύθυνος Εθελοντών Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Κοντοζήση Ιωάννα

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: