Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ημερίδα-Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Δάσος, Νερό: Φυσικά & Κοινωνικά Αγαθά»

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βερτίσκου, Ελευθερίου Κορδελιού & Έδεσσας, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Ημερών Δασοπονίας & Νερού, αντίστοιχα 21&22 Μαρτίου, συνδιοργανώνουν στις 21 Μαρτίου 2011, Ημερίδα-Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Δάσος, Νερό: Φυσικά & Κοινωνικά Αγαθά», με τη συνεργασία των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .
Σκοποθεσία της διοργάνωσης είναι η δημιουργία προβληματισμού γύρω από τη θεματική των Ημερών και την υφιστάμενη κατάσταση στους τομείς που αυτή αναφέρεται (φυσικοί πόροι, ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές, υπηρεσίες). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα λάβουν χώρα 2 θεματικοί κύκλοι. Σε κάθε έναν θα λειτουργήσουν πεντάλεπτες εισηγήσεις επίλεκτων ομιλητών που θα προέρχονται από τον Ακαδημαϊκό χώρο και αυτόν της Διοίκησης. Ο κύκλος θα ολοκληρώνεται με συντονισμένη συζήτηση στην οποία θα εμπλέκεται και το ακροατήριο.
Ο προβληματισμός αυτός αναμένεται να συμβάλει στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης μιας αναπτυξιακής πορείας των εμπλεκόμενων μερών, ώστε να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική – κοινωνική παιδεία στον τόπο μας και να ενταχθεί η αειφορία – βιωσιμότητα στην καθημερινή μας πραγματικότητα.
Η Ημερίδα- Στρογγυλή Τράπεζα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΤΕΕ-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας (Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη), με ώρα έναρξης 11.00 και έως τις 15.00. Επίσης θα μεταδοθεί ζωντανά και από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο .



Δεν υπάρχουν σχόλια: