Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Επισκέψεις σχολείων σε εκθέσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων σε συνεργασία με την οργάνωση HELMEPA πρόκειται να διοργανώσουν στην Ερμούπολη εκθέσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου από Τετάρτη 8 -Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, επισκέψιμες από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Σύρου.

Η πρώτη έκθεση ,που θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, έχει τίτλο “Ας Αλλάξουμε Συνήθειες…Όχι το Κλίμα”. Περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφικού υλικού, ξενάγηση από στέλεχος της HELMEPA και προβολή ενημερωτικής παρουσίασης σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Απευθύνεται σε μαθητές Γ΄- ΣΤ΄ τάξεων (το πολύ 40 μαθητών ανά επίσκεψη) συνοδευόμενων από τους εκπαιδευτικούς τους και διαρκεί μία ώρα .

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βραβευμένων έργων μαθητών α/θμιας εκπ/σης των Κυκλάδων, που διακρίθηκαν στους παγκυκλαδικούς μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε σχολικές μονάδες της Σύρου να παρουσιάσουν στον ίδιο χώρο προγράμματα περιβαλλοντικής εκπ/σης που υλοποίησαν τη φετινή χρονιά ή να εκθέσουν έργα περιβαλλοντικού περιεχομένου (κατασκευές, φωτογραφίες , έργα ζωγραφικής κ.α) αναρτημένα σε ταμπλό, πόστερ κ.ο.κ κατόπιν συνεννόησης.

Οι εκθέσεις θα είναι επισκέψιμες για τους μαθητές το πρωί ώρες 9π.μ-1μ.μ και 19.00-21.00 το απόγευμα για το ευρύ κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: